GRATIS FRAKT

3-5 DAGS LEVERING

SIKKER BETALING

60 DAGES RETUR

Priser inkl. fortolling og mva.
Fri frakt
3-5 dags levering
60 dages retur
Tlf +45 23 93 04 05

Bryllupsgaver

Søker du en unik bryllupsgave? Så kjøp en bronsefigur med symbolikk. Den vil gi glede hele livet.

Herunder finner du et utvalg av eksklusive skulpturer, spesielt egnet som bryllupsgaver. Kjærligheten er omdreiningspunktet for disse skulpturene, men budskapet uttrykkes på vidt forskjellige måter. Noen har humor og andre en klassisk eleganse. Skulpturene leveres i en gaveeske med vedlagt beskrivelse av kunstverket. Husk, vi bytter gjerne, men det er sjeldent nødvendig, da en god skulptur gir glede hele livet.

Levering 3-5 dager, alltid fri frakt og 60 dagers returrett

 • LIVETS DANS – ekte bronse

  Læs mere
 • SAMMENHOLD – ekte bronse

  Læs mere
 • LYKKE – ekte bronse

  Læs mere
 • THE WALL OF LOVE – TOGETHER. Ekte bronse

  Læs mere
 • SAMMENHOLD – grønn patina

  Læs mere
 • SVINGER GODT SAMMEN

  Læs mere
 • LOVE IS IN THE AIR – ekte bronse

  Læs mere
 • INNERST INNE – ekte bronse

  Læs mere
 • GJENNOM TYKT OG TYNT

  Læs mere
 • THE WALL OF LOVE – ekte bronse

  Læs mere
 • KJÆRLIGHET – ekte bronse

  Læs mere
 • FLY ME TO THE MOON – ekte bronse

  Læs mere
 • WALK IN THE PARK

  Læs mere
 • SE SAKEN FRA TO SIDER – ekte bronse

  Læs mere

Kunst som bryllupsgave

Å finne den helt rette bryllupsgaven til et par, kan vær en utfordring. Men når vi vet, at de fleste setter pris på eksklusive og vakre ting – ja da er valget slett ikke så vanskelig.
En bronsefigur til hjemmet eller en stor vakker skulptur til hagen, vil være en unik bryllupsgave, og et helt særlig minne om denne spesielle dagen. Et kunstverk man kan være stolt av å bringe videre.
Skulpturene våre leveres i gaveesker med vedlagt beskrivelse av kunstneren, skulpturen, samt tankene bak.

Levering 3-5 dager, alltid fri frakt og 60 dagers returrett

Finn den rette bryllupsgaven

Kjøp en unik bryllupsgave som vil bli verdsatt og husket! En bronsefigur med symbolikk og kjærlighet, som vil glede hele livet.
Et bryllup er en av livets største begivenheter. Mye skal ordnes før den store dagen.
Det er veldig vanlig at brudeparet har laget en ønskeliste så lang som en smørbrødliste. Det er kanskje en person som koordinerer gavekjøpene, eller man kan sjekke på nettet at gaven ikke er kjøpt av andre. Alt dette er veldig smart, men ganske upersonlig.
Kundene våre elsker det personlige og unike.

Hvert år selger vi mange skulpturer til bryllup. Skulpturer med en god historie og noe som ikke kan kjøpes hvor som helst. Faktisk er de fleste av skulpturene våre kun tilgjengelig i vår nettbutikk, 99skulpturer.dk, eller i vårt galleri – Galleri Mernild i Herning. Vi lager skulpturene våre med både humor og symbolikk, og de vil være et minne for livet. Alle skulpturene våre leveres i gaveesker med en vedlagt beskrivelse av kunstverket. Disse ordene, som utdyper kunstnerens tanker bak skulpturen, er med på å gi gaven en ekstra dimensjon.

Skulpturene våre er laget i et meget begrenset opplag på 99 eksemplarer. Derav navnet 99skulpturer.
Hvis skulpturen mot formodning ikke faller i smak hos brudeparet, har vi alltid 60 dagers full returrett. De kan bytte eller få pengene tilbake – uten problemer og med et smil.

En bronsefigur som bryllupsgave

Når valget har falt på en skulptur eller en mindre figur til stuen eller hjemmet, er det flere ting å tenke over. Blant annet størrelse, materiale og hva skulpturen skal fortelle eller symbolisere. I galleriet vårt har vi skulpturer i en rekke størrelser og et stort utvalg av materialer, men vårt foretrukne materiale er bronse.

En bronsefigur som bryllupsgave er et eksklusivt valg. Bronse er et forholdsvis kostbart materiale å støpe skulpturer i, og det er praktisk talt uslitelig. Derfor er en velvalgt figur støpt i bronse en perfekt bryllupsgave. Du kan fortelle så utrolig mange ting med en figur. En bronsefigur med en god symbolikk forteller mer enn 1000 ord.

Selv om skulpturen kan tolkes på mange måter, og akkurat som betrakteren ser det, så gjør den medfølgende teksten i gaveesken det generelle inntrykket enda mer helhetlig. Ingen tvil om at en figur i bronse vil ha en fremtredende plass i hjemmet i fremtiden.

En unik og svært personlig bryllupsgave

Et nærstående bryllupet vil nesten alltid sette fantasien på prøve, fordi det nå må kjøpes en gave. Ideelt sett en gave som er personlig og som symboliserer den kjærligheten som et bryllup skal hylle. En gave som kan skille seg ut, og som brudeparet elsker å se på. Som minner dem om et nydelig bryllup, sitt nye liv sammen, og som også minner dem om giveren som sin gode venn.
De fleste setter pris på noe vakkert og på ting med en god historie – det gjelder selvfølgelig også for brudepar. Derfor er ikke valget så vanskelig!

Hvis du velger en vakker skulptur med et budskap om kjærlighet og en symbolikk som minner paret om å bevare kjærligheten, og som samtidig minner dem om den store dagen – treffer man nesten alltid blink.

Vi vet hva vi snakker om. 99skulpturer har solgt skulpturer i årevis, og det er ekstremt sjelden at mottakere av våre skulpturer ønsker å bytte eller få pengene tilbake, men selvfølgelig tilbyr vi alltid 30 dagers returrett. Det er en veldig personlig gave som viser at giveren har gjort seg flid med å finne en bryllupsgave som ikke blir borte i mengden av kjøkkenutstyr, glass eller skåler.

Det betyr også at en bronsefigur vanligvis får en fremtredende plass i brudeparets hjem. Den vil bli sett, og det er en ting som vil bli kommentert og snakket om av både brudeparet og fremtidige gjester.
Skulpturer i denne kategorien finner du til priser fra 1000 kroner til 18000 kroner.
Relativt stor forskjell, men en vakker skulptur trenger ikke nødvendigvis være på den dyre siden, fordi det for det meste er størrelsen på skulpturen som avgjør prisen.

Arbeidet bak skulpturen

Som kunstner og skulptør er det viktig å ha en klar idé om det arbeidet som ligger foran oss – i motsetning til f.eks. en kunstmaler eller en billedkunstner, som oftere kan bli ledet til det endelige resultatet ved bevisst å bruke noen av uttrykkene som tilfeldig kommer frem i malerprosessen.

Mens et maleri ofte utvikler seg underveis, kanskje fordi malingen flyter sammen på en annen måte enn forutsett, har skulptøren ofte et klart bilde i hodet av det endelige resultatet.
Ofte har skulptøren hatt stabler av skisser som grunnlag for det endelige resultatet.
Formen i seg selv kan utføres i en rekke forskjellige materialer, men ofte foretrekker kunstneren leire eller voks, kanskje sammen med andre materialer slik som tre eller metall. Leire og voks kan formes på alle mulige måter.

Hvis skulpturen er svært kompleks, brukes veldig fine spatler og skrapeverktøy for å få frem detaljene tydelig. I en slik kreativ prosess, som kan være svært lang, går det ikke at kunstneren ikke kan se det endelige målet klart for seg. Selvfølgelig kan den korrigeres underveis i fremstillingsprosessen, men det skjer vanligvis i mindre grad.
Når kunstneren er ferdig med modellen, skal skulpturen støpes i bronsestøperiet.

Felles for skulpturene våre er en form for symbolikk. Alle figurene har en tittel, som kan være et budskap til mottakeren. Det kan være som inspirasjon til hva skulptøren ønsker å uttrykke, selv om det til syvende og sist er opp til mottakeren å tolke budskapet i figuren.

En skulptur blir til

Når kunstneren har idéen sin på plass, skal det bestemmes uttrykk og størrelse på arbeidet. Det kan være en svært stor skulptur som egner seg til en park eller hage.
En bronsefigur, derimot, er mer egnet til en personlig bryllupsgave, og gjør seg naturligvis bedre i mindre format. I et format som passer i et hjem, der en god plassering vil bringe den frem i lyset til glede for alle.

I atelieret vårt jobber vi med mange forskjellige materialer og verktøy for å bygge modellen. Vi kan jobbe innenfra og ut ved hjelp av sammenkrøllet papir, ståltråd, leire eller voks. Vi kan også begynne med en stor klump av leire eller isopor, og så skrape og fjerne lag for lag for å finne form og størrelse.

Til slutt handler det om støpeprosessen. Det enkleste er sandstøping, hvor det er et avtrykk av skulpturen i en kasse med sand. De hulrommene som oppstår når skulpturen fjernes, fylles med flytende bronse eller messing, og når metallet har stivnet, står man igjen med en fast skulptur.
99skulpturer støper primært etter «Cire Perdue»-metoden. «Cire Perdue» betyr tapt voks, og den går ut på at det lages en avstøpning av modellen i voks, som holdes på plass mellom to keramikk-kjerner. Deretter helles flytende bronse inn til voksen. Denne smelter og renner ut av noen provisoriske avløpsrør. Det er en lang og vanskelig prosess, men som til gjengjeld gir en nøyaktig avstøpning av den opprinnelige modellen.

Tilslutt blir skulpturen rengjort og avkjølt, for endelig å bli patinert. Det gjøres som regel med syre i ulike varianter, noe som gir bronsen forskjellige farger som grønn, blå, brun, sølv, brun eller svart. Det er de forskjellige syresammensetningene som gir forskjellig patina.
Og dette er ikke oppskrifter man kan kjøpe. Det er våre egne. Hemmelige oppskrifter som vi verner om. For som mange kunstnere sier: Rett patinering er vel så viktig som en god skulptur.

Evig liv

Historien vår bekrefter at en skulptur støpt i bronse eller messing kan vare evig. Generasjon etter generasjon. De fleste bronseskulpturer krever ikke vedlikehold, men kan lett pusses litt med et tynt lag med møbelvoks, eller ofte er det nok med bare en støvklut.
Man skal glede seg over skulpturen, og hvis den ikke lever opp til forventningene, bytter vi den med et smil innen en måned eller to, eller man kan få pengene tilbake.
Vi har en «helt fornøyd eller pengene tilbake»-garanti, men vår erfaring viser at det ikke skjer, fordi vi sjelden får en skulptur tilbake fra en misfornøyd kunde.
En unik bronsefigur er en gave som alltid faller i smak.

Se også: kobberbryllupsgaver, sølvbryllypsgaver og gullbryllupsgaver.

 

Updating…
 • Du har ingen produkter i handlekurven.