GRATIS FRAKT

3-5 DAGS LEVERING

SIKKER BETALING

60 DAGES RETUR

Priser inkl. fortolling og mva.
Fri frakt
3-5 dags levering
60 dages retur
Tlf +45 23 93 04 05

Studentgave

Søker du en unik studentgave? Så kjøp en bronsefigur med symbolikk. Den vil gi glede hele livet.

Herunder finner du en rekke skulpturer som er særlig egnet som studentgaver. Skulpturene våre har humor og symbolikk, og formidler et budskap. Dermed blir en velvalgt skulptur en veldig personlig gave, som gleder hele livet. Budskapet eller temaet kan for eksempel være STYRKE, VILJE, UTHOLDENHET, KLOKSKAP, FLITTIGHET, GODT HUMØR, eller masse annet.

Levering 3-5 dager, alltid fri frakt og 60 dagers returrett

 • IF YOU CAN DREAM IT YOU CAN DO IT! – ekte bronse

  Læs mere
 • TYR – ekte bronse

  Læs mere
 • HUMØRSPREDEREN – ekte bronse

  Læs mere
 • ELEFANT – ekte bronse

  Læs mere
 • NYE MULIGHETER – ekte bronse

  Læs mere
 • TENK STORT – ekte bronse

  Læs mere
 • DET STORE HELHETSBILDET – ekte bronse

  Læs mere
 • DEN HJERTELIGE – ekte bronse

  Læs mere
 • FORTROLIGHET

  Læs mere
 • FJELLGEIT-PRISEN – ekte bronse

  Læs mere
 • DEN AKTIVE – ekte bronse

  Læs mere
 • DET STORE SPØRGSMÅLET – ekte brons

  Læs mere
 • UGLE – KUNNSKAP OG INNSIKT – ekte bronse

  Læs mere
 • LIVSNYTEREN – ekte bronse

  Læs mere
 • VEJEN TIL SUKSESS – ekte bronse

  Læs mere
 • LØVE – mot og styrke – ekte bronse

  Læs mere
 • ELEFANTEN – styrke og visdom – ekte bronse

  Læs mere
 • SKARP I PÆREN

  Læs mere
 • NEXT LEVEL – ekte bronse

  Læs mere
 • SPRENGE RAMMENE (kvinne)

  Læs mere
 • SPRENGE RAMMENE (mann)

  Læs mere
 • UPS – ALLE HAR LOV TIL Å FEILE

  Læs mere
 • OMDREININGSPUNKT – ekte bronse

  Læs mere
 • MY WAY

  Læs mere
 • EN FUGL I HÅNDEN ….. – ekte bronse

  Læs mere
 • GIRL POWER

  Læs mere
 • NYE HORISONTER – ekte bronse

  Læs mere
 • TENKE UT AV BOKSEN – ekte bronse

  Læs mere

Den perfekte gave til studenten

Figurene kan være utført i patinert bronse eller kunstmarmor. Et opplagt valg, kunne være Typene av kunstneren Palle Mernild. Kunstneren har utført en rekke tankevekkende og humoristiske skulpturer som beskriver forskjellige personligheter. Skulpturene egner seg til studenter av begge kjønn. En skulptur vil være et deilig minne om en stor dag i livet. Alle skulpturene leveres i gaveeske med vedlagt beskrivelse av kunstneren og selve skulpturen, samt noen ord som knytter seg til kunstverket.
På webshoppen vår kan du handle trygt døgnet rundt.

Vi leverer alltid innen 3-5 hverdager.
Husk, vi bytter gjerne. Alltid fri frakt og 60 dagers returrett.

Et varig minne til studenten

Gi en bronsefigur med symbolikk til den nybakte studenten. Det vil være en gave med et budskap som passer den enkelte student. Det vil være en gave som varer livet ut, og hvor mottakeren også vil minnes deg som giver.

Men det vil ikke minst være en spesiell gave til en fest der den nybakte studenten er midtpunktet. Som gjest kommer du med et budskap i form av en gave, som studenten kan tenke på i årene som kommer.
Skulpturer bringer budskap, og som gave vil den ha en spesiell betydning for studenten, fordi den kan ha et uttrykk som sier noe om studenten. Eller bare fortelle mottakeren en god historie.

De fleste av kunstnernes skulpturer er utført i bronse. Det er noe av det ypperste materialet innen skulpturstøping. Etter støping patineres bronsefigurene i ulike fargenyanser. Skulpturene har symbolikk og humor, og felles for skulpturene er at de er produsert i kun 99 eksemplarer. Derav navnet 99skulpturer, og på nettsiden 99skulpturer.dk har vi samlet det store utvalget av de vakre figurene til de tre kunstnerne – både store og små.

Mange av kundene våre handler her i nettbutikken igjen og igjen. Det er fordi skulpturene våre skaper glede og formidler et budskap. Den rette skulpturen vil være et originalt valg til studenten. Den vil skape glede hver gang studenten ser på den.

En veldig personlig studentgave

En studenteksamen og den påfølgende studentfesten er en helt spesiell opplevelse. Avslutningen på flere år med slit, og så til slutt på festen, hvor venner og familie samles for å feire eksamen.

Det er dagen for å finne den helt rette gaven til studenten. Og ønsker du å gi en gave med personlig preg, er en bronsefigur et godt valg. Det vil være en gave som studenten vil ha stående fremme i mange år, og som vil minne ham/henne om studiene på videregående skole eller fagskole.

På 99skulpturer har de tre kunstnerne Mernild, Stark og Kött-Gärtner tenkt kreativt, og det er mange muligheter til å finne en passende skulptur til studenten. Du gir noe vakkert og noe som symboliserer en historie eller en hendelse knyttet til studenten.

Det kan være en vakker skulptur med et budskap om kjærlighet, eller med en symbolikk som sender tankene tilbake til studietiden eller kanskje årene som tenåring.

Skulpturer i denne kategorien finner du til priser fra 1000 kroner til 18000 kroner. Prisen avhenger av størrelsen på kunstverket, som kan være en liten figur, en statuett eller en større skulptur. Det er nesten alltid skulpturens størrelse som bestemmer prisen.

De tre kunstnerne har solgt skulpturer på 99skulpturer i årevis, og det er ytterst sjelden at mottakere av skulpturene våre ønsker å bytte eller få pengene tilbake, men vi tilbyr selvfølgelig alltid 30 dagers full returrett. Det er en veldig personlig gave, som viser at giveren har gjort seg flid med å finne den, og det betyr også at en bronsefigur vanligvis får en fremtredende plass i mottakerens hjem.

En skulptur blir til

Som skulptør er det viktig å ha en klar idé om det arbeidet som ligger foran oss, i motsetning til for eksempel en kunstmaler eller billedkunstner, hvor fremstillingen av maleriet oftere er mer tilfeldig. Maleriet utvikler seg i løpet av prosessen, kanskje fordi malingen flyter sammen på en annen måte enn kunstneren hadde forutsett. Skulptøren har derimot som regel et klart bilde av det endelige resultatet.

Ofte har skulptøren stabler av skisser å basere det endelige resultatet på, og selve grunnlaget kan utformes i mange forskjellige materialer, oftest i leire eller voks – kanskje med tre eller metall. Leire og voks kan formes på alle mulige måter.

Når kunstneren har idéen sin på plass, skal det bestemmes uttrykk og størrelse på arbeidet. Det kan være en svært stor skulptur som egner seg til en park eller hage, eller en mindre bronsefigur som er mer egnet som en personlig studentgave, og da passer en mindre selvfølgelig bedre.

Kunstneren bruker forskjellige verktøy avhengig av størrelsen på skulpturen. Til små arbeider brukes små og veldig fine spatler og skrapeverktøy for å få frem detaljene tydelig.
I en slik prosess, som kan ta svært lang tid, er det viktig at kunstneren har en forestilling om det endelige resultatet. Selvfølgelig med nødvendige korreksjoner underveis i fremstillingsprosessen, men det er vanligvis i mindre grad.

Støpingen

Når kunstneren er ferdig med modellen, skal skulpturen støpes i bronsestøperiet.
Det kan være et enkelt sandstøping, hvor det tas et avtrykk av skulpturen i en kasse med sand. Hulrommet som oppstår når man fjerner skulpturen fylles med flytende bronse eller messing, og når metallet har stivnet, står man igjen med en fast skulptur.

99skulpturer støper primært etter «Cire Perdue»-metoden, som er fransk og betyr tapt voks. Metoden går ut på at det lages en avstøpning av modellen i voks, som holdes på plass mellom to keramikk-kjerner. Deretter helles det på flytende bronse inn til voksen, som smelter og renner ut ved hjelp av avløpsrør. Det er en langvarig prosess, men som til gjengjeld gir en nøyaktig avstøpning av den opprinnelige modellen.

Tilslutt blir skulpturen rengjort og avkjølt, for så å bli patinert. Det skjer som regel med syre, som gir bronsen forskjellige farger. Det kan være grønn, blå, brun, sølv, brun eller svart. Det er forskjellige syresammensetninger som gir forskjellig patina.
Oppskriftene på disse syresammensetningene er hemmelig. Det er oppskrifter som kunstnerne verner om, for som mange av dem sier: Rett patinering er vel så viktig som en god skulptur.

Alle figurene har en tittel, og fellesnevneren for skulpturene våre er en form for symbolikk som kan være et budskap til studenten i dette tilfellet. Til syvende og sist er det selvsagt helt opp til mottakeren å tolke budskapet i figuren.

Et evig minne til studenten

En skulptur som er støpt i bronse eller messing, kan vare evig. De fleste bronseskulpturer krever ikke vedlikehold, men kan lett pusses litt med et tynt lag med møbelvoks, eller ofte er det nok med bare en støvklut.

Man skal glede seg over skulpturen, og hvis den ikke lever opp til forventningene, bytter vi den gjerne. Helt fornøyd eller pengene tilbake.
Kunstner-trioen bak 99skulpturer lager skulpturer som alltid skaper glede.

Se også: Jubileumsgaverbryllupsgaverkobberbryllupsgaversølvbryllypsgaver og gullbryllupsgaver.

Updating…
 • Du har ingen produkter i handlekurven.