GRATIS FRAKT

3-5 DAGS LEVERING

SIKKER BETALING

60 DAGES RETUR

Priser inkl. fortolling og mva.
Fri frakt
3-5 dags levering
60 dages retur
Tlf +45 23 93 04 05

Sølvbryllupsgave

Søker du en unik sølvbryllupsgave? Så kjøp en bronsefigur med symbolikk. Den vil gi glede hele livet.
Herunder finner du et utvalg av eksklusive skulpturer, spesielt egnet som sølvbryllupsgaver.

Kjærligheten er omdreiningspunktet for disse skulpturene, men budskapet uttrykkes på vidt forskjellige måter. Noen har humor og andre en klassisk eleganse.
De fleste av skulpturene våre er utført i bronse, som etterpå er patinert. Noen i sarte grønne nyanser, andre i dype mørke toner, og andre igjen er polert så bronsen trer tydelig frem og skinner flott.

Skulpturene leveres i en gaveeske med vedlagt beskrivelse av kunstverket.
Husk, vi bytter gjerne.
Levering 3-5 dager, alltid fri frakt og 60 dagers full returrett.

 • LIVETS DANS – ekte bronse

  Læs mere
 • SAMMENHOLD – ekte bronse

  Læs mere
 • LYKKE – ekte bronse

  Læs mere
 • THE WALL OF LOVE – TOGETHER. Ekte bronse

  Læs mere
 • MIN FAMILE MED 3 BARN – ekte bronse

  Læs mere
 • SAMMENHOLD – grønn patina

  Læs mere
 • MIN FAMILIE MED 2 BARN – ekte bronse

  Læs mere
 • SVINGER GODT SAMMEN

  Læs mere
 • LOVE IS IN THE AIR – ekte bronse

  Læs mere
 • MIN FAMILIE MED 1 BARN – ekte bronse

  Læs mere
 • INNERST INNE – ekte bronse

  Læs mere
 • GJENNOM TYKT OG TYNT

  Læs mere
 • MIN FAMILIE MED 4 BARN – ekte bronse

  Læs mere
 • THE WALL OF LOVE – ekte bronse

  Læs mere
 • KJÆRLIGHET – ekte bronse

  Læs mere
 • FLY ME TO THE MOON – ekte bronse

  Læs mere
 • WALK IN THE PARK

  Læs mere
 • SE SAKEN FRA TO SIDER – ekte bronse

  Læs mere

Kunst som sølvbryllupsgave

Å finne den helt rette gaven til et sølvbryllupspar, kan vær en utfordring. Men når vi vet, at de fleste setter pris på eksklusive og vakre ting – ja da er valget slett ikke så vanskelig.
En bronsefigur til hjemmet eller en stor vakker skulptur til hagen, vil være en unik sølvbryllupsgave, og et helt spesielt minne om denne særlige dagen. Et kunstverk man kan være stolt av å bringe videre.

Kundene våre vender ofte tilbake og forteller, at sølvbryllupsparet ble gledelig overrasket over bronsefiguren som sølvbryllupsgave. Det er klart den beste sølvbryllupsgaven, da den er personlig, kreativ, og noe som andre gjester typisk ikke tenker på.

Det er en personlig gave, som ikke forsvinner – og de er så skjønne, at de også typisk får en veldig fremtredende posisjon i brudeparets hjem. Det gjør deg glad når du kommer på besøk, og det gjør paret glade når de skal minnes om gode stunder.

Du finner bronseskulpturer fra 1.000 kroner og opp til 18.000 kroner – og det som avgjør prisen er ofte størrelsen på skulpturen. Men budskapet i disse skulpturene gjør at de klart er noen av de beste sølvbryllupsgaver du kan finne.

Kjøp en bronsefigur med symbolikk

Vi har samlet et utvalg av vakre figurer og større skulpturer, som vil være en flott og spesiell gave til et sølvbrudepar. Eller til ektefellen på 25-årsdagen.

Temaet for disse skulpturene er kjærlighet. Kjærligheten som har fulgt et par i 25 år. Skulpturene har blitt kunstnerisk behandlet på forskjellige måter. Skulpturene er hver og en laget av tre kunstnere, Palle Mernild, Kerstin Stark og Luise Kött-Gärtner. De har laget en rekke skulpturer, som delvis er basert på estetisk skjønnhet, mens andre har fokus på humor og symbolikk.

Felles for skulpturene og figurene er at de produseres kun i 99 eksemplarer. Derav navnet 99skulpturer. Det er skulpturer med symbolikk og humor.
Skulpturene leveres i gaveesker, og i esken ligger det også ved en beskrivelse av kunstverket.

Husk, vi bytter gjerne.
Levering 3-5 dager, alltid gratis frakt og 60 dagers full returrett.

De fleste av kunstnernes skulpturer er utført i bronse. Det er noe av det ypperste materialet innen skulpturstøping. Etter støping patineres bronsefigurene i ulike fargenyanser. Det kan være alt fra høy-polert og skinnende, hvor de naturlige fargene kommer tydelig frem, til grønnlige nyanser eller sort.

En unik og svært personlig sølvbryllupsgave.

Det er ikke alltid lett å finne gave til et sølvbryllup, men ønsker du å gi en gave med personlig preg, er en skulptur en god idé. Det kan være en skulptur som symboliserer de 25 årene med kjærlighet, og det kan være en skulptur med en humoristisk undertone. Men det vil alltid være en personlig gave som kan stå fremme, og som 25-års-jubilantene vil like.

Det er en gave som vil ta tankene tilbake til 25 års samliv, og som kanskje til og med kan minne sølvbrudeparet om deg som giver og god venn gjennom mange år. De fleste setter pris på noe vakkert og på ting med en god historie – det gjelder selvfølgelig også for ektepar som har vært gift i 25 år. Derfor er ikke valget så vanskelig!

Man velger en skulptur med et budskap og en symbolikk som minner paret på å opprettholde kjærlighet og samhold, og samtidig vil skulpturen minne sølvbrudeparet om 25 år på godt og vondt.

På 99skulpturer vet vi hva vi snakker om. Vi er tre kunstnere som har solgt skulpturer i årevis, og det er ekstremt sjelden at noen kommer tilbake for å bytte en gave fra oss, eller for å få pengene tilbake. For det er en veldig personlig gave, som viser at giveren har gjort seg flid med å finne en sølvbryllupsgave som ikke drukner i mengden av kjøkken- og hageredskaper eller servise og duker.
Det gjør også at en bronsefigur vanligvis får en fremtredende plass i sølvbrudeparets hjem. Den vil bli sett, og det er en ting som vil bli kommentert og snakket om av både ektefeller, sølvbrudeparet eller fremtidige gjester .

Skulpturene i denne kategorien er tilgjengelig til priser mellom 1.000 og 18.000 kroner. Det er oftest skulpturens størrelse som bestemmer prisen.
Dersom gaven ikke faller i smak hos sølvbrudeparet, kan den selvfølgelig enten byttes eller tilbakebetales. Det er 30 dagers full returrett.

Inspirasjon og arbeidet bak skulpturen

Som skulptør er det viktig å ha en klar idé om arbeidet som ligger i forkant av prosessen for den endelige skulpturen.  I motsetning til f.eks. en kunstmaler eller en billedkunstner, som oftere kan bli ledet til det endelige resultatet ved bevisst å bruke noen av uttrykkene som tilfeldig kommer frem i malerprosessen, har skulptøren som oftest et klart bilde av det ferdige resultatet i hodet.

Skulptøren har brukt mange skisser som er lagt til grunn for det endelige resultatet. Formen i seg selv kan utføres i en rekke forskjellige materialer, men ofte foretrekker skulptøren leire eller voks, kanskje sammen med andre materialer slik som tre eller metall. Leire og voks kan formes på alle mulige måter. Og det blir den.

Til svært komplekse skulpturer brukes veldig fine spatler og skrapeverktøy for å få frem detaljene tydelig. En slik prosess kan være svært lang, og det er viktig at kunstneren kan se det endelige målet klart for seg. Selvfølgelig blir det korrigert underveis i fremstillingsprosessen, men det skjer vanligvis i mindre grad.
Når kunstneren er ferdig med modellen, skal skulpturen støpes i bronsestøperiet.

Felles for skulpturene hos 99skulpturer, er en form for symbolikk. Alle figurene har en tittel som kan være et budskap til mottakeren, selv om det til syvende og sist er opp til mottakeren å tolke budskapet i figuren.

Slik lages en skulptur

Når kunstneren har idéen sin på plass, må kunstneren finne både uttrykk og størrelse på figurer, skulpturer og statuetter.

Det kan bli en svært stor skulptur eller monument, egnet for en park eller hage. En bronsefigur derimot, er mer egnet som en personlig gave – f.eks. en sølvbryllupsgave – som gjør seg bedre i mindre format. I et format som passer i et hjem, der en god plassering vil bringe den frem i lyset til glede for alle.

I atelieret vårt jobber vi kunstnere med mange forskjellige materialer og verktøy for å bygge modellen. Vi kan gjøre fremstillingen fra innsiden og ut ved hjelp av sammenpresset papir, ståltråd, leire eller voks. Vi kan også begynne med en stor klump av leire eller isopor, og så skrape og fjerne lag for lag for å finne form og størrelse.

Til slutt handler det om støpeprosessen. Det enkleste er sandstøping, hvor det er et avtrykk av skulpturen i en kasse med sand. Når formen fjernes, fylles hullet med flytende bronse eller messing, og når metallet er stivnet, står man igjen med en massiv skulptur.

99skulpturer støper primært etter «Cire Perdue»-metoden. «Cire Perdue» er fransk og betyr tapt voks. Det går ut på at det lages en avstøpning av modellen i voks, som holdes på plass mellom to keramikk-kjerner. Deretter helles flytende bronse inn til voksen, som smelter og renner ut via midlertidige avløp. Det er en lang og vanskelig prosess, men som til gjengjeld gir en nøyaktig avstøpning av den opprinnelige modellen.

Tilslutt blir skulpturen rengjort og avkjølt, for endelig å bli patinert. Det gjøres som regel med syre i ulike varianter, noe som gir bronsen forskjellige farger som grønn, blå, brun, sølv, brun eller svart. Hemmeligheten er de forskjellige syresammensetninger som gir forskjellig patina. Dette er ikke oppskrifter man kan kjøpe. Det er våre egne hemmelige oppskrifter som vi verner om.
For som mange kunstnere sier: Rett patinering er vel så viktig som en god skulptur.

Lang levetid på sølvbryllupsgaven din

En skulptur støpt bronse eller messing, kan holde uendelig, og de fleste skulpturer krever heller ikke vedlikehold. De kan uten problemer pusses opp litt med et tynt lag med møbelvoks. Som regel holder det å bruke en støvklut for å få skulpturen til å skinne igjen.

En skulptur kan man glede seg over bestandig, men hvis skulpturen ikke oppfyller mottakerens forventninger, bytter vi den med et smil, eller man kan få pengene tilbake.
Av erfaring vet vi imidlertid at det sjelden skjer, for vi får nesten aldri et kunstverk tilbake fra en kunde.

En unik bronsefigur er en gave som alltid faller i smak.

Se også: bryllupsgaverkobberbryllupsgavergullbryllupsgaverjubileumsgaver og studentgaver

Updating…
 • Du har ingen produkter i handlekurven.